Laat je betoveren door de mooiste beelden en muziek. Yvo Verschoor en zijn vleugel Frau Blüthner nemen u mee op reis door de filmgeschiedenis. Geniet van Vampieren en andere griezels,
kom voor een nostalgisch wintergevoel naar Stille Sneeuw en reis mee in de mooiste treinen in Op Stoom. Mijn filmconcerten zijn op uiteenlopende binnen- en buitenlocaties te bewonderen.
Plan uw bezoek - CONCERTAGENDA

Zie de filmbeelden met eigen ogen, hoor de live pianomuziek en geniet van Yvo’s beeldverhalen.
Het kan hier:MidwoudBouwplaatsconcert

 


3 oktober EYE Film Instituut
(UvA besloten voorstelling 'Battleship Potemkin')

25 oktober
Geelvinck Pianola Museum
(besloten voorstelling) Stille Komieken en The Kid (Chaplin 1921)
In de zwijgende periode tussen de allereerste filmvoorstelling in 1895 en de uitvinding van het synchroon geluid in 1927, zijn zowel de manier van filmen als het komische genre enorm veranderd. Stille Komieken neemt je mee naar de vroegste filmkomedies en de grootste komieken uit de stille film. Je ziet verfilmingen van variété-acts uit 1898, Franse komedies uit het eerste decennium van de 20 ste eeuw.
Aansluitend volgt' The Kid' , een geweldige trearjerker van Chaplin uit 1921. Samenstelling, presentatie en muziek: Yvo Verschoor Pianolist: Kasper Janse


31 oktober 20:15u Geelvinck
Pianola Museum

Stille Griezels Halloween Special

6 november
KRZV De Maas Rotterdam
Stille Schepen, Onder Zeil (besloten voorstelling )

Pamir

Dit programma neemt je mee in de wereld van de zeil- en stoomvaart in de tijd van de stomme film. Vaar mee door het Amsterdam van 1915, langs het oorspronkelijke harde vissersleven van Marken en Volendam in 1920. Zak per stoomschip de Rijn af in 1922, door de bedrijvige Rotterdamse haven tot aan Hoek van Holland. Stap aan boord van de enorme viermastbark Pamir in 1930 en beklim zijn 40 meter hoge masten op volle zee. Hou je stevig vast als we spectaculaire stormen en tyfonen trotseren! Zeil terug in de tijd bij historische beelden vol zeil-en stoomvaart, visserij, walvisvaart, imposante schepen, kleine bootjes en dure jachten. De beroemde komiek Buster Keaton laat vooral de lachwekkende kant van het varen zien met hilarische toestanden in 'The Boat' (1921) en aan boord van 'The Love Nest' (1923), met veel adembenemende stunts.

25 december Huis Midwoud

Kerstvoorstelling Stille Sneeuw

ChaplinGoldrush


26 december Geelvinck Pianola Museum

Stille Sneeuw Kerstmatinee 15:00u


Kom bij de houtkachel met een glaasje glühwein genieten van film en live muziek en maak een romantische reis terug in de tijd. Stille Sneeuw is een voorstelling vol antieke kerstfilms met veel sneeuw en ijs, humor en drama, speelgoed en lekker eten. Om in de sfeer te komen beginnen we met winterse toverlantaarnplaatjes uit 1880. Daarna dromen we weg bij 'A dream of Toyland' van Arthur Melbourne Cooper, de eerste poppen animator ter wereld, gemaakt in Engeland in 1907 en wordt het griezelen bij de allereerste verfilming van Charles Dickens' verhaal 'A Christmas Carol' uit 1910, live begeleid door een spookpiano. We kiezen het ruime sop met Roald Amundsen (1911), Robert Falcon Scott (1913) en Ernest Shackleton (1914) en reizen mee op hun heroïsche expedities naar de Zuidpool, om vervolgens kerst te vieren met de insecten van Wladyslaw Starewicz (Moskou 1913). Daarnaast wordt het smikkelen en smullen van overheerlijke schoenzolen en gebraden kerstkippen in 'The Goldrush' van Chaplin (1925).

ChaplinYvo

Ervaringen van bezoekers

"dank je wel voor de ongelofelijk leuke avond in het gezelligste museum van Amsterdam. Nooit geweten dat oude filmpjes zo leuk konden zijn.

“Hele leuke middag in de Verkadefabriek gehad. Gaaf om meer te weten te komen over de filmgeschiedenis.”

Op de hoogte blijven
Wil je meer weten over mijn aankomende concerten?
Meld je hier aan voor de maandelijkse e-nieuwsbrief.

Facebook
Volg Yvo Verschoor (ook) op Facebook voor een vleugje filmmagie in uw tijdlijn.
Like de pagina en volg de bouw van de Bluethner Saal, de komende bouwplaatsconcerten en andere bijzondere filmconcerten op andere plekken