BOUWPLAATS FILMCONCERTEN in HUIS MIDWOUD

Het is nog even wat werk en natuurlijk veel meer dan gedacht, maar op 3 juni 2017 was het dan eindelijk zover! Het eerste 'Bouwplaats Filmconcert' was een succes; natuurlijk moet er nog van alles beter en mooier, maar de kop is er af en de ruimte werkt.

Huis_Midwoud4 Bluethner1873 Huis_Midwoud_plant

Bij het tweede besloten 'bouwplaats' filmconcert op 1 juli waren 60 bezoekers en dat was misschien wat veel van het goede, maar iedereen paste erin en de reacties waren overweldigend;
"wat een mooie ruimte en wat een sfeer", "geweldige films, ik wist niet dat ze dat in 1900 al zo konden maken", "wat klinken die vleugels mooi" , " wat moet er nog veel gebeuren... of misschien moet je het eigenlijk maar zo laten, want zo is het ook al zo mooi."


Huis_Midwoud Huis_Midwoud_ Huis_Midwoud3

Vanaf juni organiseren we dan toch echt (film-) concerten in dit monumentale Raadhuis met school uit 1848 aan de Midwouder Dorpsstraat 17, in het pittoreske dorpje Midwoud tussen Hoorn en Medemblik. De Blüthner concertvleugels voelen zich al helemaal thuis en klinken er nu al onvoorstelbaar zangerig en warm, dus dat kan alleen maar prachtig worden! :)


Op zaterdag 3 juni was er een klein voorproefje; een Cinemagie ‘Bouwplaats’ Filmconcert. In het Koetshuis, dat ooit ook als schoollokaal voor 3 klassen en later als garage voor de plaatselijke brandweerkoets dienst deed, reizen Yvo Verschoor en ‘Frau Blüthner’ door de stomme filmgeschiedenis.
Verrassings-filmconcert met als thema waarschijnlijk toch iets dat met bouwen te maken heeft..

Ook in de komende maanden (en waarschijnlijk jaren) wordt er nog hard gewerkt om de concertzaal, de Blüthner Saal, en de Raadzaal in hun oude glorie terug te brengen. Zo ontstaan langzaam maar zeker de perfecte plek en sfeer voor heel veel moois op het gebied van vleugels, muziek en (film) geschiedenis.